Centrul Capitalei s-a transformat în „Cetatea lui Bucur”, sâmbătă, găzduind cea de a doua ediție a Festivalului Internațional de Datini și Obiceiuri de Iarnă. Au răsunat strigăte, clopoței și urături, iar străzile au fost animate de căiuți, capre și urși care au colindat sute de kilometri prin țară. Printre organizatori se numără și elevi din Botoșani.

Festivalul s-a desfășurat în locații cu o însemnătate istorică deosebită, cum ar fi Piața Universității, Bulevardul I.C. Brătianu, Bulevardul Unirii și Piața Constituției, evenimentul purtând valențele unui catalizator al coeziunii comunitare și promotor al valorilor autentice românești.

Cinci reprezentanți ai Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” au făcut parte din echipa de proiect, devenind astfel ambasadori în promovarea culturii tradiționale la nivel internațional. Deplasarea lor a fost susținută de directorul unității, Mirela Sănduleanu, și profesorul Brîndușa Belciug.

„Prima ediție a festivalului a ajuns in presa internațională în publicații precum Euronews, Reuters sau The Telegraph. Notabilitatea obținută în presa străină atestă nu doar succesul local al festivalului, ci și capacitatea acestuia de a captiva atenția în ceea ce privește diversitatea și bogăția culturii românești”, au transmis organizatorii.

Anul acesta, au participat ansambluri din  Republica Moldova, Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Teleorman și Gorj.