Primăria municipiului Botoșani a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru construirea și dezvoltarea unei rețele pilot de „școli verzi”.

Potrivit unui comunicat al administrației locale, Școala Gimnazială „Grigore Antipa” va fi transformată în prima „școală verde” din oraș, după ce va trece printr-un amplu proces de modernizare și reabilitare.

Investiția implică intervenții la partea de infrastructură, cu accent pe eficientizarea energetică a clădirii. Mai exact, se vor introduce sisteme de ventilare cu recuperarea căldurii, se vor utiliza echipamente ecologice, se vor monta panouri fotovoltaice și pompe de căldură.

De asemenea, investiția vizează digitalizarea proceselor administrative și dezvoltarea de parteneriate cu actorii locali relevanți în zona de protecție a mediului.

Școala Gimnazială „Grigore Antipa” a implementat proiecte de educație ecologică de-a lungul anilor, iar mărturie sunt numeroasele campanii derulate, cum ar fi „Coșurile ecologice”, „S.O.S. – natura în pericol!”, „Copiii, prietenii naturii” sau „Apă și biodiversitate”.

Valoarea totală a investiției este de 11,4 milioane de lei cu TVA. După ce va fi elaborat proiectul tehnic, lucrările vor fi lansate în licitație publică.