Procurorii din Botoșani au finalizat ancheta în cazul individului de 54 de ani care și-a ucis soția în fața blocului, ca răzbunare pentru că femeia voia să divorțeze. Bărbatul este deja în arest preventiv de peste o lună. 

Individul de 54 de ani a fost trimis în judecată vineri, sub acuzația de violență în familie în forma omorului calificat, nerespectarea ordinului de protecție și amenințare.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoșani, bărbatul a așteptat-o pe soția lui înarmat cu un cuțit în scara blocului, pe 20 martie, seara, când ea se întorcea de la muncă. Orbit de furie, pentru că femeia dorea să divorțeze de el, a înjunghiat-o, conform ȘtirileProTV.

Victima a murit pe loc din cauza rănilor suferite. Fiica celor doi i-a sărit mamei în ajutor, însă bărbatul a amenințat-o și pe ea cu moartea, spun anchetatorii.

În prezent individul se află în arest preventiv. După două tentative de sinucidere, una imediat după crimă, cealaltă în arestul poliției, omul a fost supus unei expertize psihiatrice.

Concluzia a fost că omul este depresiv, dar răspunzător de faptele sale. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 25 de ani de închisoare.