FC Botoșani a dat lovitura pe terenul Petrolului, s-a impus cu 2-1 și e deasupra liniei, după ce moldovenii fuseseră condamnați de toată lumea în iarnă. Prahovenii au ratat un penalty la 1-1, iar soarta meciului s-a schimbat dramatic de acolo.

Cu „găzarii” orbecăind de ceva vreme printr-un nor dens de incertitudine, n-a fost neapărat o surpriză că tabela de la Ploiești s-a schimbat după doar câteva faze consumate de la start.

„Dopați” de victoria cu Dinamo și de felul în care lucrurile s-au așezat pentru ei în 2024, moldovenii au luat pe sus „haita” și au deschis scorul în minutul 5, din fază fixă. Miron a profitat de cadoul gazdelor, a plonjat acrobatic după mai multe bâlbâieli ale gazdelor și a trimis în plasă. Nicio șansă pentru Zima, iar „condamnatele” din subsol luau deja creionul pentru a se apuca de calcule.

Dinamica s-a schimbat însă rapid, cu largul concurs al bosniacului Kukic. Titularizat surprinzător, după aproape două luni în care lustruise banca, portarul oaspeților a intervenit defectuos la centrarea lui Hanca, a bâjbâit mingea până a scăpat-o, permițându-le ploieștenilor să-l pună în valoare pe Irobiso, care n-a ratat din fața porții părăsite, potrivit GSP.ro.

Două goluri în decurs de 12 minute, un posibil preambul pentru o după-amiază cu de toate pe „Ilie Oană”.

Odată cu victoria de pe terenul celor de la Petrolul, cei de la FC Botoșani au urcat pe locul șase în play-out, cu 24 de puncte.