Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a explicat cum s-a produs miracolul de la echipa moldavă, după a trimis-o pe Dinamo cu un picior în Liga 2.

FC Botoșani are șanse reale să se salveze de la retrogradare, deși la finalul turului avea doar șapte puncte, iar Valeriu Iftime a detaliat cum s-a produs miracolul.

FC Botoșani adunase, la finalul turului de campionat, doar șapte puncte, din tot atâtea remize. Primul succes a venit în etapa 21, 2-0 în deplasare, cu Oțelul. Acum, formația moldavă este pe locul 6. Patronul Valeriu Iftime a spus cum s-a produs miracolul.

Suntem în Săptămâna Patimilor și miracolele se întâmplă. Și eu fost nu dezamăgit, ci neîncrezător. Am spus că fac tot ce pot să nu retrogradăm. Am avut un comportament cu antrenorii ca și cum puteam să ne salvăm, deși vedeam clasamentul, opiniile.

Dar discuția cu fotbaliștii a fost că nu suntem dezastru și putem reuși. Dar nu am făcut pas important. Îl facem sâmbătă. E foarte greu să manageriez echipă de locul 1 în clasament în condițiile în care te leagă doar pasiunea pentru echipă și oraș”, a spus Iftime, la ProSport Live.

Două au fost momentele care au dus la revirimentul celor de la FC Botoșani. Numirea pe banca tehnică a lui Bogdan Andone și aducerea lui Andrei Miron la începutul anului. Acesta a jucat în prima parte a campionatului la U Cluj, dar din retur nu a mai prins echipa, astfel că a fost cedat gratis la FC Botoșani.

Valeriu Iftime amintește că echipa pe care o patronează trebuia să câștige și meciul din deplasare cu FC Hermannstadt, gazdele egalând în minutul 90+2, prin Neguț.

Patronul lui FC Botoșani a avut o discuție cu Miron, despre care spune că este cel mai important transfer, deoarece dă stabilitate, și a ajuns la o concluzie interesantă: jucătorii nu mai simțeau presiune la meciuri și, din acest motiv, le tremurau picioarele.

Valeriu Iftime recunoaște că a avut noroc

Dar seria de meciuri bune, mai ales în play-out, cu patru victorii și o remiză, a schimbat lucrurile. Iftime este încântat că jucătorii au fost mai eficienți în special pe finalul meciurilor și că lucrurile se îndreaptă.

Am avut șansă cu Dinamo, și ieri (n.r. – cu Petrolul). Dumnezeu a lucrat prin oameni. 11 metri nu a fost decât pe jumătate. Golul lor a fost pe jumătate și s-a făcut un întreg”, a mai precizat omul de afaceri.

FC Botoșani va juca în ultimele două etape pe teren propriu cu FC Voluntari și în deplasare cu Oțelul. Prima luptă și ea pentru evitarea retrogradării, iar a doua speră să prindă un loc care să-i permită să joace barajul pentru preliminariile Conference League.