Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) și Primăria municipiului Botoșani organizează, în perioada 10-12 mai, cea de a XVII-a ediție de Târg al Meșterilor Populari, cu desfășurare pe Pietonalul Unirii.

Evenimentul va fi deschis vineri, la ora 12:00, și va întruni 84 de meșteri populari din județele Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica Moldova.

Botoșănenii și oamenii iubitori de cultură și de frumos, se pot bucura în aceste zile de diferite expoziții de meșteșuguri tradiționale, ateliere demonstrative, expoziții de icoane pe lemn, expoziții de sculptură în lemn, expoziții de artă plastică – univers patriarhal”, subliniază CJCPCT Botoșani.

Tot pe 10 mai, începând cu ora 13:00, CJCPCT Botoșani organizează lansarea cărții „Ramuri de salcie”, scrisă de doctorul în filologie Lucia Olaru Nenati. Cartea va fi prezentată de părintele Partenie Apostoaie, jurnalistul Traian Apetrei și regizorul Constantin Adam.

De asemenea, Casa Văsescu va găzdui, timp de câteva săptămâni, expoziția pictorului Marcel Alexa.