Reprezentanții companiei care furnizează cele 26 de microbuze școlare electrice achiziționate de Consiliul Județean (CJ) au efectuat, marți dimineață, prima probă în mers a unui astfel de autovehicul. La testare au participat președintele CJ Doina Federovici și vicepreședintele Dorin Birta.

Mijloacele destinate transportului elevilor vor fi livrate de o firmă din municipiul București, prima serie urmând să ajungă în luna august.

„Suntem printre primele consilii județene din țară care pe de o parte am scris proiectul, pe de altă parte am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Educației și am închis foarte rapid procedura de achiziție pentru 26 de microbuze de acest fel”, a afirmat Doina Federovici.

Valoarea contractului este de 26,3 milioane de lei, echivalentul a 5,3 milioane de euro.

Cele 26 de microbuze vor deservi școlile din comunele: Albești, Avrămeni, Călărași, Cândești Cristești, Cristinești, Corni, Coșula, George Enescu, Gorbănești, Hilișeu Horia, Hlipiceni, Leorda, Lozna, Mihălășeni, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Santa Mare, Stăuceni, Todireni, Tudora, Ungureni, Văculești, Vorniceni și Vorona.

În urma licitației, CJ a făcut o economie de aproximativ două milioane de euro și a obținut aprobarea Ministerului Educației pentru a folosi acești bani pentru achiziționarea altor zece microbuze electrice.