Peste 200 de persoane au fost evacuate dintr-un local din municipiul Botoșani, precum și din imediata apropiere a acestuia, după ce autoritățile au fost anunțate prin 112 că în interiorul unității ar fi fost plasată o bombă. Forțele de ordine au intervenit împreună cu pirotehniști și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale, însă alerta s-a dovedit a fi falsă.

Evenimentul s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2:00. „Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au fost sesizați de către o persoană anonimă cu privire la faptul că într-un local public, din municipiul Botoșani ar fi plasată o bombă, fără a oferi alte informații, iar la reapelare, telefonul era închis”, au relatat reprezentanții IPJ Botoșani.

În urma apelului, la fața locului au fost direcționate zeci de echipaje de poliție și jandarmerie, inclusiv pirotehniștii din cadrul Inspectoratului de Poliție din Suceava.

Au fost evacuate peste 200 de persoane, atât din interior, cât și  din zona adiacentă localului, iar în urma verificărilor efectuate nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv. Ulterior, la data de 13 mai a.c., în urma verificărilor efectuate, a fost stabilită identitatea persoanei care a efectuat apelul, fiind vorba despre un tânăr de 33 de ani, din municipiul Botoșani”, au precizat oficialii IPJ.

Apelantul a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.000 de lei pentru alertarea falsă a forțelor de ordine.