Patronul celor de la FC Botoșani, Valeriu Iftime suflă ușurat după ce echipa sa a reușit să se salveze pe moment de la retrogradare. Acesta are planuri mari la club.

FC Botoșani s-a salvat pe moment de la retrogradare. Moldovenii au terminat pe locul 14 în Superligă și vor juca la baraj. Acolo, echipa lui Valeriu Iftime va da piept cu Mioveni.

Deși toată lumea o vedea pe Botoșani aproape retrogradată după încheierea sezonului regulat, echipa a reușit să evite locurile direct retrogradabile și își va juca șansa la baraj. Fotbaliștii antrenați de Bogdan Andone au pierdut meciul din ultima etapă a playout-ului, 0-2 în fața celor de la Oțelul Galați, însă Botoșani a profitat de celelalte rezultate și merge la baraj.

Patronul echipei, Valeriu Iftime, a vorbit despre senzațiile trăite la meciul care putea fi decisiv pentru soarta echipei. Omul de afaceri a precizat că se bucură că, pe moment, echipa sa s-a salvat și are încredere că jucătorii săi pot face o figură frumoasă în fața celor de la FC Mioveni.

La ce situație am avut noi în luna noiembrie, este un ideal, un vis. Până la urmă trebuie să mulțumim tuturor celor care au jucat corect. Ăsta e fotbalul, de aceea e frumos. Noi am făcut ieri o echipă slabă, ne-a bătut Galațiul pe niște greșeli ale noastre, dar nu mai contează.

În orice caz, ne mulțumim cu ce avem. Un an foarte, foarte prost fotbalistic. Cheltuieli foarte mari, pentru că locul în clasament nu aduce foarte mulți bani din drepturile TV, știți foarte bine că bani de la autoritățile locale nu avem, așa că e greu să ții o echipă în liga 1 așa cum o facem noi. Dumnezeu ne-a ajutat, sper să o scoatem din nou și să fim în liga 1 anul viitor.

Sunt două meciuri, suntem mai buni ca ei, teoretic. Dar nimic nu e simplu astăzi, sunt meciuri complicate, trebuie să fim foarte, foarte atenți ca să ne facem viața ușoară”.

Iftime a vorbit și despre viitorul său în fotbal. Lunile trecute, când echipa părea să nu mai aibă șanse să rămână în Superligă, acesta a dat de înțeles că se gândește la o posibilă retragere, însă calificarea la baraj l-a făcut să se răzgândească. Valeriu Iftime speră ca Botoșani să iasă bine din dubla cu Mioveni, ca mai apoi să poată crea un proiect sănătos la club.

Rămân! Astăzi, rămân până mă calific, după care vedem ce e de făcut. Trebuie să vedem ce buget, ce fotbaliști avem, care sunt cei care rămân la mine, e foarte importantă relația cu Bogdan (n.r. – Andone). Vreau să fac un proiect cu care să mă stabilizez, nu mai vreau să-mi tremure pantalonii la fiecare meci. Și pot să fac asta, să știți. Dacă dă Dumnezeu să rămânem în liga 1, vă garantez că mă potrivesc pentru un proiect foarte, foarte atent. Eu zic că avem forța să stăm în liga 1 într-o poziție confortabilă și chiar să ne batem la playoff”, a explicat Valeriu Iftime, conform Sport.ro.