Pietonalul Unirii din Botoșani și Parcul Eroilor din Săveni devin, pe 24 și pe 25 mai, locuri de poveste și de întâlnire a comunității, într-o primă ediție a Festivalului Luminilor. Evenimentul promite o experiență care să poarte participanții într-o lume a magiei și speranței, cuprinzând o serie de spectacole și activități sincretice.

Pentru toți botoșănenii și săvinenii, acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energie pozitivă, fiecare participant se va simți parte dintr-o familie mare și unită”, precizează organizatorii.

Programul evenimentului:

Începând cu ora 16:00, voluntarii vor decora Pietonalul Unirii (24 mai) și Parcul Eroilor Săveni (25 mai) cu gulguțe și decorațiuni de iluminare diverse.

La ora 18:00, în fiecare locație va fi amplasată Căsuța Inspirațională, cu o zonă înconjurată de citate, luminată discret de gulguțe.

De la ora 19:30, Veselica și prințesele se întâlnesc într-un loc de basm, oferind un spectacol de neuitat pentru toți cei prezenți.

Până la ora 20:30, Căsuța Copilăriei își propune să îi facă pe cei mici și pe cei mari să se bucure de vremurile de altădată, cu jocuri amuzante, baloane de săpun gigant și personaje de desene animate.

În încheierea festivalului, sute de baloane cu heliu și led vor fi lansate alături de dorințele copiilor.

Participarea la eveniment este gratuită și deschisă pentru toată lumea.

Festivalul Luminilor este organizat de Asociația „Arlechino Moldova”, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean si Teatrul Interactiv „Veselica” din Iași.