Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT), în colaborare cu Primăria orașului Bucecea, organizează cea de-a XLIII-a ediție a Festivalului – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Satule, mândră grădină”. Evenimentul, care a devenit o tradiție, se desfășoară anual de sărbătoarea ortodoxă a Sfinților Constantin și Elena.

Festivalul atrage un număr mare de concurenți din întreaga țară, fiind recunoscut la nivel național. Anul acesta, peste 85 de participanți din județele Iași, Suceava, Vaslui, Vrancea, Neamț, Brăila și Botoșani s-au înscris, dintre care 50 au fost selecționați pentru a urca pe scena de la Bucecea.

Concursul se deschide luni, de la ora 16:00, cu o suită de melodii populare interpretate de Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă” și un spectacol susținut de grupul vocal al CJCPCT Botoșani.

Participanții sunt împărțiți în următoarele categorii: soliști vocali de 10-13 ani, soliști instrumentiști de 10-14 ani, soliști vocali de 14-18 ani, soliști instrumentiști de peste 15 ani, soliști vocali de 19-30 ani și rapsozi populari.

Invitați speciali sunt Delia Gandore, câștigătoarea trofeului din 2022, și Patrick Petrescu, câștigătorul trofeului din 2023.

Marți, de la ora 18:00, va avea loc Gala laureaților Festivalului, cu invitați speciali Cornelia Ciobanu, Iustina Irimia-Cenușă și Angelica Flutur. Trofeul festivalului va fi acordat celui mai talentat dintre participanți.

Evenimentul se va încheia cu un spectacol susținut de „Grupul Ștefan Vodă” din Republica Moldova.

Evenimentul este susținut de Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, sub conducerea dirijorului Ion Oloieru și a managerului Dan Doboș.