Antrenorul FC Botoșani, Bogdan Andone, a prefațat manșa retur a barajului cu Mioveni (în tur, 1-0 pentru moldoveni), susținând că nu este interesat de rezultatul sau desfășurarea partidei, ci de menținerea moldovenilor în primul eșalon al fotbalului românesc.

Partida se va disputa pe „Stadionul Orășenesc” din Mioveni, vineri, de la ora 20:00. În tur, reușita tardivă a lui Aldair a făcut diferența, botoșănenii impunându-se la limită, scor 1-0.

Tehnicianul de care se leagă revirimentul celor de la FC Botoșani este încrezător, dar precaut înaintea partidei decisive cu Mioveni: „Este un ultim joc al sezonului. În ianuarie, când am început această aventură, ne-am fi dorit să fim în această situație. Va fi o partidă importantă, trebuie să fim concentrați și trebuie să fim echipa care va continua în Liga 1”, a spus antrenorul pentru GSP.ro.

Au văzut ce adversar au, este un aspect important. Depinde de noi, de modul în care ne vom prezenta la ora jocului în ceea ce privește concentrarea, dorința, acestea vor fi elementele care vor face diferența. Trebuie să oferim o atenție mai mare acestor partide de baraj, fiind decisive, chiar dacă am fost concentrați de-a lungul acestui sezon.

Vrem să gestionăm bine toate momentele jocului și este important că avem avantaj în urma meciului tur. Este necesar să profităm de experiența pe care o avem și să obținem rezultatul de care avem nevoie pentru a rămâne în Liga 1”, a mai declarat Andone.

Suporterul de rând al roș-alb-albaștrilor s-a dovedit a fi extrem de exigent, taxând victoria grea a echipei în manșa tur a barajului. Bogdan Andone îi liniștește pe susținătorii echipei: „Vreau să le transmit suporterilor să aibă încredere în echipă. Băieții au dat tot ce aveau mai bun de-a lungul întregii desfășurări din tur, nu trebuie să fie supărați pentru că ne-am impus la un singur gol diferență. Golul marcat în prelungiri a fost rezultatul direct al dorinței imense. Dacă reușeam să marcăm mai repede, altfel ar fi decurs partida. Importantă a fost victoria, conferindu-ne un avantaj substanțial pentru retur”.