ANM a emis, luni, prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni, intervalul 27 mai – 9 iunie. Potrivit meteorologilor, vremea se va încălzi treptat iar temperaturile vor urca până la 32 de grade în unele zone ale țării. Cu toate acestea, în anumite regiuni gradul de instabilitate atmosferică va fi ridicat în următoarele zile.

În primele zile din interval, valorile termice se vor situa în jurul normelor caracteristice perioadei, cu medii ale maximelor de 22 de grade și ale minimelor în jurul a 11 grade. Din 1 iunie vremea va intra într-un proces de încălzire, astfel încât va deveni călduroasă în cea mai mare parte a regiunii și se va menține așa, doar cu mici variații, inclusiv în a doua săptămână de prognoză.

În medie, regimul termic diurn va fi de 30-32 de grade, iar cel nocturn de 14-16 grade. Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată între 29 și 31 mai, iar în restul intervalului regimul pluviometric va fi deficitar.

Vremea la munte

Regimul termic nu va avea variații notabile în primele zile de prognoză, dar va înregistra un proces de creștere din data de 1 iunie, astfel că, spre sfârșitul acestei săptămâni vremea va fi mai caldă decât în mod caracteristic datei și ulterior se va mai răci doar ușor. Maximele vor fi în medie de la 12 spre 20 de grade, iar minimele între 4 și 12 grade.

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta pe arii mai extinse îndeosebi între 28 mai și 1 iunie.