Jandarmii din Botoșani au participat, marți dimineață, la o activitate preventivă organizată la Școala Gimnazială „Sfânta Maria” din Botoșani.

Invitați de conducerea școlii, jandarmii au discutat cu elevii despre siguranța în școală, riscurile consumului de substanțe cu efect psihoactiv, prevenirea implicării în fapte antisociale și importanța respectării normelor de comportament civilizat.

Dialogul a abordat și subiecte precum alegerea unui anturaj potrivit, utilizarea corectă a rețelelor sociale și apelarea responsabilă a numărului de urgență 112. Elevii au avut ocazia să îl cunoască pe câinele de serviciu Pih, care a demonstrat abilități de disciplină, iar conductorul său a oferit sfaturi pentru evitarea atacurilor câinilor agresivi.

În contextul apropierii vacanței de vară, elevii au primit pliante cu recomandări pentru a se menține în siguranță, fie că vor fi singuri acasă, la joacă, pe internet sau în concediu cu părinții.

Activitatea face parte din campania „Liber la vacanță, fii în siguranță!”, organizată de Inspectoratul de Jandarmi Județean, care se va încheia în luna iunie, odată cu finalizarea anului școlar.