Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit, luni, un certificat de înmatriculare fals asupra unui bărbat din Republica Moldova.

În vârstă de 23 de ani, cetățeanul moldovean a ajuns la PTF Stânca pentru controlul de rutină, la volanul unui microbuz. În husa telefonului său mobil, polițiștii au găsit un alt certificat de înmatriculare pentru microbuz, care părea a fi eliberat de autoritățile din Republica Moldova și menționa un număr mai mare de locuri pe scaune.

Polițiștii au suspectat că documentul este fals și au efectuat verificări suplimentare, confirmând că acesta nu respectă standardele unui certificat autentic, fiind complet fals.

Tânărul a declarat că a primit certificatul de la fostul șofer al microbuzului și că nu știa cum a fost obținut. Având suspiciuni că documentul este fals, l-a ascuns în husa telefonului.

Poliția de Frontieră continuă investigațiile pentru infracțiunea de instigare la fals material în înscrisuri oficiale, urmând să ia măsurile legale necesare la finalizarea cercetărilor.