Copiii din clasele Step by Step de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botoșani au petrecut, vineri, câteva ore de veselie alături de părinți și profesori în parcul din fața școlii. Evenimentul a făcut parte din PlayFest, primul festival al învățării prin joc din România, organizat de UNICEF în parteneriat cu Centrul Step by Step și susținut de Fundația Lego.

În ultimele două săptămâni, elevii au explorat diverse zone din oraș, au învățat despre clădirile importante și arhitectura municipiului Botoșaniul, apoi au creat replici ale acestor clădiri din Lego, carton, polistiren și materiale reciclabile. Vineri, lucrările lor au fost expuse sub tema „Orașul meu”.

La vernisaj au participat copii, părinți, voluntari din clasele a XI-a și conducerea școlii, reprezentată de profesorii Mirela Sănduleanu și Roxana Vatavu. De asemenea, au fost prezenți inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc și inspectorul pentru învățământul primar Olguța Șchiopu, care au felicitat organizatorii și expozanții.

Activitatea a fost coordonată de învățătoarele Dana Simion și Iulia Lupu, formatoare naționale în alternativa educațională Step by Step. Copiii au participat la jocuri, desene pe trotuar, cântări și dansuri, toate într-o atmosferă plină de bucurie și entuziasm.