Specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică (INC) au fost prezenţi, sâmbătă, la Botoşani, pentru a face cercetări cu privire la cauzele exploziei de vineri de la magazinul Dedeman, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, criminaliştii INC lucrează la stabilirea cauzelor deflagraţiei alături de ofiţerii şi subofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale al IJ Botoşani.

„În acest moment se continuă cercetarea de la faţa locului de către specialiştii criminalişti din cadrul Serviciului criminalistic – IPJ Botoşani şi din cadrul INC. Această activitate se va desfăşura pe parcursul a mai multe zile având în vedere complexitatea evenimentului. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care s-a produs”, a afirmat Delia Nenişcu.

Şi o echipă formată din patru cercetători de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroșani a ajuns, sâmbătă, la Botoşani, pentru o primă evaluare cu privire la cauzele exploziei de vineri de la magazinul Dedeman.

Opt angajaţi ai Dedeman, un colaborator, dar şi şase clienţi au fost răniţi, vineri, în urma exploziei de la magazinul din localitatea Hudum din Botoşani.

Deflagraţia s-a produs în timpul unor lucrări la instalaţia de gaze a magazinului, pe care le efectua o firmă autorizată.