Val de reclamații împotriva comisiilor din secțiile de votare din Botoșani. Sâmbătă seară, s-au înregistrat cinci plângeri privind existența unor buletine de vot desigilate, denunțuri care s-au dovedit neîntemeiate în urma verificărilor efectuate de polițiști.

De asemenea, s-au depus mai multe plângeri împotriva unor candidați care ar fi continuat și sâmbătă propaganda electorală, deși este interzis.

În cursul zilei de astăzi au fost semnalate 17 incidente sau fapte ilegale în context electoral, dintre care 12 sunt în curs de verificare și cinci nu s-au confirmat. Cele mai frecvente sesizări au vizat continuarea propagandei electorale – opt sesizări și existența buletinelor de vot nesigilate – cinci sesizări neconfirmate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Poliția a demarat verificări și într-o situație semnalată la secția numărul 18, unde candidata ADU la Primăria municipiului Botoșani, consilierul local Raluca Curelariu, a denunțat desigilarea și ștampilarea precoce a buletinelor de vot.

Au fost desfăcuți sacii cu buletinele de vot și s-au apucat de stampilat, în ciuda legii care interzice acest lucru. Conform legii, buletinele de vot rămân sigilate până pe 9 iunie. Ștampila de control a secției se pune mâine dimineață”, a afirmat Raluca Curelariu.

Candidata ADU a postat videoclipul pe mai multe rețele de socializare.

În urma imaginilor apărute în spațiul public, conform cărora ar fi fost încălcate prevederile legale privind desfășurarea alegerile autorităților administrației publice locale, au fost demarate verificări de către echipele constituite pentru cercetarea incidentelor electorale în vederea stabilirii existenței sau inexistenței vreunei abateri de la normele legale în vigoare”, a precizat Delia Nenișcu.