Liderul PNL Valeriu Iftime a declarat că victoria revendicată în competiția pentru președinția Consiliului Județean s-a bazat pe emoția oamenilor, care „a bătut matematica unor nepricepuți”.

Emoția care este a oamenilor a bătut matematica unor nepricepuți. Și aș vrea să punctez aici, pentru că acum trei luni de zile când am intrat în jocul ăsta și când 10 sau 11 primari liberali cu anumită ținută și anumită construcție în spate, cei doi mari strategi ai PSD care au spus atunci că PNL va muri la Botoșani. PNL nu a murit pentru că eu și echipa mea am făcut ceea ce trebuia să facem: am arătat oamenilor că politica nu e doar o chestiune de interese, o chestiune privată a cuiva. Politica e pentru oameni și oamenii trebuie să vadă în noi un fel de bunătate, un fel de atenție și de grijă. Pentru tot ce s-a întâmplat zilele astea, am cele mai calde mulțumiri față de toți cei care m-au votat. (…) Voi fi mult mai atent față de cei care nu m-au votat, iar aici mă gândesc tocmai la cei mai necăjiți”, a afirmat Iftime.

El susține că scorul cu care a câștigat șefia Consiliului Județean ar fi fost mai mare, dacă nu s-ar fi anulat mii de buletine de vot.

„Sunt convins că scorul meu nu e deloc cu cele 240 de voturi, scorul este mult mai mare, dar vom lumina și starea asta. Sunt absolut convins că sunt foarte multe voturi anulate dintre voturile mele. Pentru că mi se pare absolut imposibil să am scorul partidului. Eu am aproape scorul partidului și mi se pare incredibil, e clar că lucrurile erau de a se anula niște voturi. Una peste alta, ei s-au declarat învinși, noi suntem câștigătorii și asta este cea mai importantă știre pe care pot să o spun astăzi”, a adăugat liderul PNL Botoșani.