Consiliul Județean (CJ) a lansat licitația de achiziționare a 26 de microbuze electrice pentru tot atâtea școli din mediul rural din Botoșani. Este un proiect pentru care s-a obținut o finanțare de 7,2 milioane de euro, prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Proiectul este derulat în parteneriat cu 26 de comune beneficiare, cele care au obținut punctajele cele mai mari în baza criteriilor stabilite de către Ministerul Educației, ca autoritate de management pentru această axă de finanțare din cadrul PNRR.

Comunele în care vor ajunge microbuzele electrice sunt: Cristinești, Ungureni, Mihălășeni, Avrămeni, Albești, Santa-Mare, George Enescu, Todireni, Coșula, Corni, Gorbănești, Stăuceni, Vorniceni, Călărași, Tudora, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Lozna, Văculești, Leorda, Cândești, Hlipiceni, Cristești, Vorona și Hilișeu-Horia.

Microbuzele vor avea o capacitate de 16 locuri pentru pasageri, dintre care 1 loc pentru persoane cu dizabilități.

Firmele interesate să participe la licitație își vor putea depune ofertele până pe 7 decembrie 2023.

Proiectul achiziționării microbuzelor electrice va aduce o îmbunătățire substanțială a condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural și va asigura accesul la școală a copiilor din zonele defavorizate, spun reprezentanții administrației județene.

De asemenea, CJ Botoșani a aplicat pentru obținerea unei finanțări din Fondul de Mediu pentru achiziționarea a 18 microbuze hibrid. Alte trei microbuze, achiziționate printr-un program al Ministerului Dezvoltării, au ajuns în comunele Dângeni, Coțușca și Havârna.