Candidatul AUR pentru președinția Consiliului Județean (CJ), inginerul Eusebiu Cilibiu, susține că operatorul Nova Apaserv și Spitalul Județean „Mavromati” sunt cele mai importante „puncte nevralgice” care necesită redresare.

Muncesc de 19 ani în profesia în care am studiat. De 13 ani sunt expert judiciar în aspectele de cadastru și topografie pe lângă Tribunalul Botoșani. În ceea ce privește ideile mele despre ceea ce s-ar putea face din postura de președinte al Consiliului Județean, mi-am spicuit câteva aspecte. Din cele 21 de instituții subordonate Consiliului Județean, sunt două mari puncte nevralgice, care ne dor zi de zi. Nu aș ști să le pun într-o ordine, pentru că sunt foarte importante amândouă”, a declarat Eusebiu Cilibiu, vineri, într-o conferință de presă.

El subliniază că cea mai prejudicioasă instituție aflată în subordinea Consiliului Județean este compania de apă.

„Nova Apaserv este gaura neagră a Consiliului Județean, cea care produce sinecuri pentru aparatul de partid. Pierde bani frecvent, pierde bani mulți, chiar de curând s-a pierdut finanțarea de 200 de milioane de euro prin POIM pe Masterplanul de înlocuire a rețelelor de aducțiune și de distribuție, construirea a patru stații de epurare. Iar conductele existente sunt efectiv ciuruite. Spre Ștefănești, pe marginea conductelor, crește stuful. Ceea ce trebuie esențial modificat acolo este managementul. Este nevoie de management profesionist, cu studii de specialitate, care să știe exact toată problematica tehnică pusă în concordanță cu aspectul economic”, a explicat candidatul AUR la președinția CJ Botoșani.

În ceea ce privește managementul la Spitalul Județean, consider că se poate mult mai bine, cu manageri integri, pe care să nu îi viziteze DNA o dată la lună, cu reverberații și cu trimiteri spre Consiliul Județean. Nu sunt un specialist al sistemului de sănătate, însă ce pot face este să identific persoana sau colectivul care să aducă un reviriment în tot ce înseamnă conducerea spitalului”, a adăugat Eusebiu Cilibiu.