Fostul primar Cătălin Flutur a fost îndepărtat din funcția de președinte al organizației Partidului Național Liberal (PNL) din municipiul Botoșani, în urma rezultatului obținut la alegerile locale. El a obținut 24% dintre voturi pentru un mandat în fruntea administrației orașului, în vreme ce primarul Cosmin Andrei a revendicat un scor de 58%.

Ca urmare a rezultatului slab obținut de organizația PNL a municipiului Botoșani, domnul Cătălin Flutur părăsește conducerea organizației. Astfel, PNL Botoșani intră într-un amplu proces de reformare, astfel încât să poată readuce organizația pe o direcție care să se regăsească în topul opțiunii de vot a botoșănenilor”, au transmis reprezentanții PNL, luni seară, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, funcția de președinte interimar al organizației din Botoșani a fost preluată de Sânziana Secrieru, executor judecătoresc și unul dintre cei mai longevivi membri de partid.

Îi mulțumesc domnului Cătălin Flutur pentru contribuția adusă Filialei, însă scorul obținut în urmă cu o săptămână ne arată că am fost foarte departe de o victorie și ne determină la schimbări majore și extrem de necesare. Începând de astăzi, Filiala PNL Botoșani are responsabilitatea de a accede la un scor victorios, iar acest lucru nu se mai poate întâmpla sub actuala conducere. În acest context, mă văd obligat să iau măsuri reformatoare. Este singura soluție. Botoșănenii au mereu dreptate și ne-au arătat prin vot că, momentan, nu suntem în topul preferințelor domniilor lor, iar mie îmi revine responsabilitatea să schimb asta”, a fost mesajul transmis de Valeriu Iftime, președintele filialei PNL din județul Botoșani.